Notion technologies, Marketing in a digital world- Integrated Event Marketing Communication. B2B en B2C evenementen. - 0032 (0) 496 52 92 32

SEO zomer check

Laat deze zomer een SEO check van je website uitvoeren

Uw voordelen:

  • Volledig onafhankelijk =  een onmisbare hulp voor uw website beheerder
  • Lage prijs = dankzij lage overhead kosten
  • One to one = uw gesprekspartner voert de opdracht uit
  • Betrouwbaar = reeds meer dan  14 jaar actief  bezig  met internet technologie
  • Resultaat = bewezen projecten

Moeilijkheidsgraad van een SEO check

  • Arbeidsintensief
  • Complex
  • Ervaring en kennis

Contact opnemen?

Interesse in onze oplossing? Neem met ons contact op per email,

via ons contactformulier

of bel Wim Mussche op 0496529232

Is uw bedrijf aangepast aan het huidige internet?

Net zoals u geregeld de financiële gezondheid van uw bedrijf laat controleren, zou dit ook moeten gebeuren voor al uw communicatie in het algemeen en uw online aanwezigheid in het bijzonder. De tijd dat een website enkel een visitekaartje was ligt ver achter ons. Echter…

Rapporten geven een ander beeld en tonen aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is bij de meeste bedrijven. Hun website volgt niet mee met de ontwikkelingen op het internet.

De specialisatie van uw website wordt meer en meer opgesplitst in het pure ontwikkelen en onderhouden ervan. Anderzijds is er de vindbaarheid van de website en de gebruikerservaring. Deze twee zijn totaal verschillend van elkaar, ook al dienen ze hetzelfde doel.

Een website wordt meer en meer een onmisbare tool  voor het informeren, het aantrekken van leads en de service naar uw klanten.

Twee seconden krijgt u tegenwoordig van de bezoeker van uw website. Twee seconden moeten hem of haar overtuigen dat het de moeite waard is om verder contact met uw bedrijf op te nemen.

En hoe zit het met de integratie van sociale media? Hoeveel websites verwijzen naar uw website? Hoe ziet de interne link strategie er uit? Hoe doet de concurrentie het, en waarom. Allemaal vragen die een antwoord verdienen dat niet altijd door uw website beheerder worden beantwoord en opgelost. Gewoonweg omdat die er te kort opzit. Uw website heeft een onafhankelijke partij nodig die met een” helikopter view” de belangrijkste pijnpunten kan blootleggen en er iets aan kan doen.

Wat doen we concreet bij uw SEO check?

Het SEO-Check raamwerk

SEO framework Notion technologies

Wij baseren ons op een bewezen raamwerk. Dit raamwerk heeft het voordeel dat het herbruikbaar is. Dit wil zeggen dat in de toekomst bijkomende analyses kunnen opgevraagd worden om te kijken of uw website nog op koers zit, zonder volledig opnieuw te moeten beginnen. Een website is continu in beweging en het is de kunst om in te spelen op de steeds veranderende omstandigheden. Het veranderen van de zoekalgoritmes van Google is er één van. De toenemende mobiliteit van uw klanten is een ander.

Stap 1: De juiste zoekwoorden en zoekwoord combinaties

stap 1 SEO check Notion technologies

We gaan op zoek naar zoekwoorden en zoekwoord combinaties met het hoogste potentieel aan trafiek. Dit zijn zoekwoorden of zoekwoord combinaties met een hoge KEI index. Een KEI index is de verhouding tussen het aantal zoekopdrachten en de concurrentie op deze zoekopdrachten. In samenspraak met uw bedrijf stellen we de top 10 samen.

Stap 3 SEO check Notion technologies

Mikt uw website op de juiste doelgroep en op de juiste regio? Het is fijn om veel trafiek te hebben naar uw website, maar het is minder relevant als bvb iemand uit Canada uw website opzoekt als u daar niet actief bent. De website tags worden hierop nagekeken.

 Stap2: Hoe scoort uw bedrijf vandaag op deze top 10?

Het is mogelijk dat u reeds goed scoort op woorden binnen deze top 10. De focus leggen wij dan op de woorden waarop niet goed gescoord wordt.

stap 2 SEO check Notion technologies

Vervolgens gaan we de focus uitbreiden met extra woorden zodat we telkens met 10 target woorden verder verder werken.

Stap 4 SEO check Notion technologies

We scannen uw website volledig ( tekst, afbeeldingen, video, tags, enz…) en gaan kijken welke pagina’s verantwoordelijk zijn voor de trafiek van een bepaald woord. Zo sporen we de zwakke punten op.

Google Pagespeed test bij SEO Check Notion technologies

Er wordt nagegaan of uw website in zijn geheel snel genoeg wordt geladen en is aangepast aan de mobiele gebruiker.

Google aanbevelingen SEO check Notion technologies

Is uw website bij Google goed aangemeld en wordt deze vlot geïndexeerd? We volgen zo goed mogelijk de aanbevelingen van Google voor een optimaal resultaat.

Stap 3: Optimaliseren van de landingspagina’s

Nu gaan we nog dieper kijken naar zowel de content als de technische aspecten van de pagina’s die we gaan optimaliseren.

Hoe scoren uw concurrenten en waarom? Het is belangrijk om te weten waar uw concurrenten mee bezig zijn. Waarom scoren ze beter en hoe groot is de inspanning om daar iets aan te kunnen doen?

Google analytics SEO Check Notion technologies

Via Google Analytics gaan we kijken hoe hoog de zgn “bounce rate” is. Dit is een percentage dat aanduidt hoe snel de bezoeker uw website verlaat. Het geeft ons een stuk inzicht in het gedrag van uw bezoekers in functie van de “call to action “(zie verder).

Stap 4: Herschrijven van pagina’s

In stap 4 herschijven we de 10 landingspagina’s op basis van de bevindingen die wij in de vorige stappen hebben verzameld.

Op de pagina’s worden er duidelijke “call to action’s” geplaatst. Dit zijn knoppen of  woorden die mensen aanzetten om door te klikken naar bvb uw contactpagina of direct contact op te nemen via telefoon.

Stap 5: Opleveren en testen

De pagina’s worden opgeladen naar de website en u ontvangt de volgende drie maand een evaluatie rapport. We geven ook adviezen aan uw website beheerder zodat die de nodige correctieve acties kan nemen.

Interesse in een SEO check?

Wacht niet te lang! Wij nemen maar een maximum aantal projecten aan deze zomer. Neem contact op