Notion technologies, Marketing in a digital world- Integrated Event Marketing Communication. B2B en B2C evenementen. - 0032 (0) 496 52 92 32

Knutselen met content

waardecreatie met content

Waardecreatie via content

Content is het modewoord van het moment. Maar wat is er nieuw aan? NIETS. Slimme merken en bedrijven zijn zich altijd al bewust geweest van de kracht van bruikbare content. Of het nu gaat over het schrijven van een brochure of het schrijven van web teksten. Sociale netwerken hebben hun ontstaan mede te danken aan content. In tekst, foto, video, audio enz…. De mate waarin je waarde toevoegt en het moment waarop dat gebeurt wint aan belang.

Enkele aanbevelingen in verband met content

  • Bestaande interne content die kan worden gereproduceerd in nieuwe formaten. Dit blijkt nog steeds één van de moeilijkste oefeningen te zijn. Dit komt meestal door de fragmentatie van informatie over de verschillende afdelingen.
  • Bestaande interne content die je kan delen op nieuwe kanalen.
  • Externe content die wordt gevonden in bvb online magazines, op sociale netwerken, in de media enz die kan worden gebruikt als basis voor nieuwe content creatie. Hoe krijg je die boven water? bvb door Google Alerts.
  • Externe content die kan worden gevonden en verdeeld via sociale netwerken. Je kan hier bvb gebruik maken van “content curation” netwerken.

Vormen van content

Status updates – blog posts – infographics – webinars – video – foto gallerij – presentatie – white paper – ebook – veel gestelde vragen (FAQ) – eigen website pagina’s – case studies – ervaring van klanten – quotes – check ins – …