Notion technologies, Marketing in a digital world- Integrated Event Marketing Communication. B2B en B2C evenementen. - 0032 (0) 496 52 92 32

experience marketing opdracht thomas more

Experience marketing opdracht

logo Thomas More

 • Omschrijving van de opdracht: In opdracht van Notion Technologies werken we de communicatie rond de voorbereidingsfase van de productlancering van Samsung Galaxy S4 uit. Hierbij maken we gebruik van geïntegreerde marketing op basis van de belangrijkste doelstellingen.Deze inzending behaalde de vijfde plaats.
 • Titel: experience marketing opdracht
 • Opleiding: Thomas More | Communicatiemanagement Campus De Ham, Mechelen
 • Docente: Mevr Veerle Van Goethem, Coördinator Event, docent Frans – Spaans,  Thomas More | Communicatiemanagement, Campus De Ham, Twitter nb
 • Studenten voor deze case:
  • Koppejan Kim   twitter nb
  • Krakowczyk Kris   twitter nb
  • Leunen Eline   twitter.com/ElineLeunen
  • Van Audenaerde Joke   twitter.com/vAudenaerdeJoke
  • Van Obbergen Sara   twitter.com/SaraVanObbergen
  • Van Quathem Inez   twitter.com/Inezvanquathem

Beurs over nieuwe technologische innovaties

Evenement fase: evenement

Middelen:

Eigen website

Via de website kunnen we al de bezoekers op de hoogte houden over het evenement. Ze kunnen alle nodige informatie terugvinden zoals plaats, datum, ticketverkoop en nog veel meer. Vervolgens kunnen ze de dagindeling terugvinden van het evenement en alle sprekers die aanwezig zullen zijn. Het programmaboekje dat wordt uitgedeeld op het evenement zal ook op voorhand via de website tentoongesteld worden. Het evenement zal ook life gestreamd worden voor de mensen die niet aanwezig konden zijn. Deze beelden zijn dan ook terug te vinden op de website.

Social media

De bezoekers kunnen informatie terugvinden over het evenement zelf op de social media pagina’s van de organisatie. Tijdens het evenement wordt er via deze kanalen ook gecommuniceerd met de organisatoren.

 Twitter

De beurs heeft een speciale hashtag voorzien waarmee er op twitter over de beurs kan gecommuniceerd worden. Tijdens de beurs zelf is er een twitter wall voorzien. Hierop kunnen bijvoorbeeld vragen en/of opmerkingen geprojecteerd.

Facebook en Instagram

De hashtag die voorzien is op twitter, wordt ook gebruikt op instagram en facebook. De bezoekers kunnen een foto nemen op de beurs en deze online zetten met die hashtag.

Op de beurs zelf zijn er verschillende standen die de bezoekers kunnen bezichtigen waaronder de photobooth. De foto’s worden afgedrukt voor de bezoekers en verschijnen op de facebookpagina van de organisatie.

Foursquare en Swarm

Vanaf dat de bezoekers op de beurs aanwezig zijn, kunnen ze kiezen om zich hier “in te checken” op het event door middel van Foursquare/Swarm. Hierdoor kunnen ze zien welke andere Foursquare-gebruikers er ook aanwezig zijn.

 E-mail marketing

De bezoekers krijgen hun toegangsticket doorgestuurd via e-mail. Met de laatste drie cijfertjes van hun toegangsticket, kunnen de bezoekers nog iets extra doen. Op het evenement zal er een tombola plaatsvinden en wanneer je de laatste drie cijfers van je toegangsticket indient op deze tombola, maak je kans om een leuke prijs te winnen. Tot slot krijgen de bezoekers uiteraard een bedankingsmail.

Aftermovie

Tijdens het evenement zal er een cameraploeg aanwezig zijn om de sprekers te filmen en om natuurlijk sfeerbeelden te maken. Deze worden zo snel mogelijk na de laatste spreker gemonteerd, zodat de bezoekers de aftermovie aan het einde van het evenement al mee naar huis kunnen nemen. Op deze manier kunnen ze het evenement thuis opnieuw beleven.

Print en online -> programmaboekje en plattegrond (kim)

Bij binnenkomst zullen de mensen een programmaboekje ontvangen met daarin de volgende informatie:

 • Waar het event over gaat (korte inleiding);
 • De verschillende sprekers die komen + hoelaat en waar;
 • Wat er allemaal aanwezig is op het event qua stands, catering etc.;
 • De verschillende soorten social media die aanwezig is op het event;

Daarnaast zit er bij het programmaboekje ook een plattegrond van het gebouw. Hier kunnen de mensen precies op zien waar welke stands staan, waar de sprekers komen en waar ze wat kunnen eten etc.

Het programmaboekje en de plattegrond zijn compact zo kunnen de mensen het makkelijk in hun broekzak stoppen of tas.

Om een groter publiek te bereiken zal gedurende het evenement life streaming ingezet worden. Zo kunnen de personen die niet aanwezig konden zijn op het evenement de sprekers hun presentaties ook meevolgen.

Op het evenement zal er een photobooth aanwezig zijn. Hier kunnen de bezoekers een foto nemen van zichzelf en/ of samen met anderen met eventuele leuke accessoires. Deze foto’s komen op de facebookpagina van het evenement te staan meteen na het nemen van de foto, waar ze zichzelf dan kunnen taggen. Om hen deze herinnering ook op papier mee te geven, zal deze geprint worden uit de photobooth en als een sticker op een agendaatje meegegeven worden.

QR code

Als je op de beurs wandelt en er is een stand die je interesseert maar de standhouder die meer uitleg kan geven is bezet. Dan kan je gewoon simpel met je smartphone de QR code scannen van de stand. Hiermee verschijnt er een video met uitleg over de stand en het product dat men promoot. Dit is ook goed voor mensen voor wie de drempel te hoog is om met een standhouder te gaan praten en zo zullen de standhouders niet een hele uitleg moeten geven, omdat de geïnteresseerde nu toch al wat achtergrond informatie heeft

 Goodiebag

Op het einde van het evenement krijgen de bezoekers een goodiebag mee met allerlei handige spulletjes van de sponsors. De goodiebag is een leuke attentie en zorgt tegelijkertijd voor een positiever beeld bij de bezoeker alsook meer naamsbekendheid.

Catering

Tijdens de middag kunnen de mensen het laatste nieuwe kooktoestel gebruiken de röner om hun eigen maaltijd te bereiden, dit gebeurt doormiddel van het plaatsen van een vacuümzak in de röner. Achteraf kunnen ze dan zelf het verschil proeven met andere kooktechnieken en kunnen ze getuigen dat het een goed product is.