Notion technologies, Marketing in a digital world- Integrated Event Marketing Communication. B2B en B2C evenementen. - 0032 (0) 496 52 92 32

Zet uw event op het grote scherm

social-media-wall

Een social media wall op uw event

Een Social media wall is de beste manier om de interactie met uw doelgroep op uw event te verhogen. Mensen zien graag hun eigen bijdrage op Forusquare, Facebook, twitter of andere sociale netwerken verschijnen op een groot scherm.

Waarom werkt een social media wall?

De software die wordt ingezet vangt elke tweet, foto, video of “check in” op die te maken heeft met jouw event. De basis behoefte van de mens wordt daarbij aangesproken. Erkenning, herkenning, er bij horen, one minute of faim. het zijn allemaal dingen die het ego van de mens strelen.

Enkele voorbeelden van Social Media Wall

Four square check in

Duizenden mensen checken meermaals per dag in om te delen met hun vrienden waar ze zich bevinden. In feite zijn het voordeel zoekers die van jou als event organisator een tractatie verwachten. Je kan er dan voor kiezen om uitsluitend via mobiele toestellen te communiceren of passief een wedstrijd aan te koppelen. Breng die conversatie naar buiten door ze op de schermen te tonen. Zo kan je bvb de ‘burgemeester” van het moment op het grote scherm vermelden en daar weer aandacht rond krijgen. Er kan ook getoond worden hoeveel mensen er op de locatie zijn, wie, wanneer heeft ingecheckt enz…

Tweets op Twitter

Het kan veel verder gaan dan een Tweet wall. Tweets, retweets, foto’s ed… worden visueel gecombineerd met de andere media.

Facebook Prikbord

Facebook is nog steeds het meest populaire platform. Berichten die daar gedeeld worden zullen ook in de stream worden getoond.

Flickr, Instagram en andere foto-scharing netwerken

Beeldmateriaal is altijd sterker dan geschreven boodschappen. Er wordt naar hartelust getagd. Toon ook het beeldmateriaal op het grote scherm en bouw daar ook wedstrijden rond. Mensen voelen zich gevleidt om op het grote scherm te verschijnen met hun foto.

Youtube, Vimeo op je social media wall

Naast beeldmateriaal zal er ook worden gefilmd. Je kan de link naar de video vermelden en tussendoor ook enkele video’s laten zien. Ook daar tal van mogelijkheden.

Is de organisator bang voor slechte reacties gedurende het event?

Net als sociale media monitoring buiten het event, zullen er zeker negatieve reacties worden verspreid op het event zelf, of je nu een social media wall zet of niet. Je hebt als organisator het grote voordeel om het sentiment te meten en daadkrachtig te reageren met een positieve boodschap. Mensen voelen zich gefrustreerd als ze nergens terecht kunnen met hun vragen.

Het beheer

Er kan heel wat gebeuren op voorhand door de juiste zoekfuncties in de software  voor de social media wall in te geven. De conversatie echter moet door een specialist ter zaken worden opgevolgd en gecommuniceerd met u als organisator.